1.1 Ansvarigt kontor 

Kontaktperson och därmed ansvarig för hanteringen av dina personuppgifter när du besöker webbplatsen och appen i enlighet med dataskyddsförordningen i EU (GDPR) är

OUTFITTERY GmbH
Leuschnerdamm 31
10999 Berlin

Tel: +49 30 46722431
E-Mail: service@outfittery.de

1.2 Dataskyddsombud

För alla frågor gällande dataskydd i samband med våra produkter eller vid användning av vår webbplats och app kan du dessutom när som helst vända dig till vårt dataskyddsombud. Denne kan nås via postadressen ovan, märk kuvertet med ordet – Datenschutzbeauftragter – (dataskyddsombud) samt under följande e-postdress (Ämne: ”Datenschutzbeauftragter”): [datenschutz@outfittery.de].

 

Personuppgifter är information som kan kopplas till en identifierad eller identifierbar person. Detta inkluderar framför allt information som gör det möjligt att dra slutsatser om din identitet, till exempel ditt namn, telefonnummer, adress eller e-postadress. Statistiska data som vi samlar in, till exempel när du besöker vår webbplats och som inte kan associeras med din person, omfattas inte av termen ”personuppgifter”.

 

3.1 Vid besök på vår webbplats och app

När du besöker vår webbplats eller använder vår app samlar vi in data som din webbläsare eller enhet automatiskt förmedlar till oss. Dessa data är olika tekniska standarddata (så kallade loggfiler) som överförs till vår server:

  • Datum och tid vid förfrågan,

  • adress på webbplatsen som besöks samt på den besökande webbplatsen,

  • IP-adress på besökande enheter,

  • information om den använda webbläsaren och operativsystemet på enheten.

Databehandling är nödvändig för att möjliggöra besöket på vår webbplats och användningen av vår app, och för att säkerställa systemets långsiktiga funktionalitet och säkerhet. Dessa data lagras tillfälligt i interna loggfiler för att generera statistisk information om användningen av vår webbplats och vår app för vidareutveckling av användarnas användarvanor och för att upprätthålla vår webbplats och vår app i allmänna administrativa termer. Rättslig grund är artikel 6, avsnitt 1, stycke 1, led f GDPR.

Informationen som lagras i loggfilerna tillåter inte någon direkt koppling till din person. I synnerhet lagrar vi IP-adresserna endast i förkortad form. Loggfilerna sparas i 30 dagar och arkiveras efter anonymisering.

3.2 Registrering

Du har möjlighet att registrera dig på vårt inloggningsområde för att njuta av hela vår funktionalitet på vår webbplats och app och ta del av våra erbjudanden. De uppgifter som du måste tillhandahålla inkluderar:

  • Din e-postadress

  • Ett lösenord du själv valt

  • Dina önskemål t.ex. när det gäller märken, produkttyper eller stilar

  • Information om dig själv (t.ex. hårfärg)

Utan dessa data är registrering inte möjlig. Dessutom bildar din e-postadress och ditt lösenord senare din inloggningsinformation. Rättslig grund för hantering är artikel 6, avsnitt 1, led b GDPR.

3.3 Beställning

När du beställer något från oss samlar vi in följande information för köpavtalet:

  • För- och efternamn

  • Födelsedatum

  • Dina önskemål t.ex. när det gäller märken, produkttyper eller stilar

  • E-postadress

  • Lösenord

  • Autopilot-inställning (låter dig hantera de regelbundna mottaganden av beställningar)

  • Fakturerings- och leveransadress

  • Personnummer (endast i Sverige)

  • Betalningsinformation (t.ex. Pay-Pal eller kreditkort)

Eventuellt kan ytterligare information (inklusive telefon- och faxnummer, individuellt meddelande till beställning, förfrågan om en specifik produkt, uppladdning av ett foto och bokning av ett möte för en stilkonferens via telefon) vara möjlig. Den rättsliga grunden för detta är det avtal som du sluter med oss genom en beställning, artikel 6 avsnitt 1 stycke 1 led b GDPR.

3.4 Kontaktformulär och andra interaktioner

Du har flera olika möjligheter att komma i kontakt med oss. För detta ändamål erbjuder vi dig olika kontaktkanaler som t.ex. vårt kontaktformulär, vår kundtelefon eller även kommunikation med våra stylister. När du kontaktar oss samlar vi in dina kontaktuppgifter. Beroende på kontaktkanal kan dina kontaktuppgifter innehålla ditt namn, postadress, telefonnummer, e-postadresser, anledning att kontakta oss, ditt individuella meddelande och detaljer om dina sociala nätverksprofiler (till exempel får vi ditt Facebook-ID när du kontaktar oss via Facebook), inklusive användarnamn och liknande kontaktuppgifter. Du kan också ange ordernummer eller ladda upp en bilaga.

Rättslig grund är artikel 6, avsnitt 1, stycke 1, led b GDPR, så långt som den information som behövs för att svara på din begäran eller inleda eller genomföra ett kontrakt behövs. Rättslig grund för detta är artikel 6, avsnitt 1, stycke 1, led f GDPR, vad gäller databehandling för reklamändamål.

Om du inte är kund hos oss kommer de ovan nämnda uppgifterna att raderas när du använder våra kontaktalternativ efter att ha behandlat din förfrågan, senast efter ett år. Om du är registrerad hos oss som kund lagras dessa uppgifter så länge som ditt kundkonto existerar. Vid uppsägning av kundkontot kommer endast sådana uppgifter att lagras för vilka en lagstadgad kvarhållningsperiod finns.

3.5 Marknadsföringskommunikation

Du kan prenumerera på vår marknadsföringskommunikation via e-post och/eller SMS. För detta samlar vi in följande data:

  • E-postadress

  • Användardomän (webbplats)

  • Opt-in-status

  • Telefonnummer (endast för marknadsföringskommunikation via SMS)

  • Loggdata för registrering (datum, tid, ”stad” och kundnummer)

Dessutom använder vi andra data från ditt kundkonto för att anpassa vår marknadsföringskommunikation specifikt för dig. Den rättsliga grunden för databehandling består av ditt samtycke och vårt berättigade intresse att erbjuda dig en personlig marknadsföringskommunikation, artikel 6 avsnitt 1 stycke 1 led. a och f GDPR.

3.6 Ansökningar

Du kan använda vårt ansökningssystem under https://www.outfittery.se/jobs/ för att ansöka om lediga tjänster hos oss. För mottagande och behandling av din ansökan samlar vi in följande uppgifter:

  • För- och efternamn

  • E-postadress

  • Ansökningsdokument (till exempel betyg, cv)

  • Datum för tidigast möjliga anställning

  • Löneanspråk

Rättslig grund för behandlingen av dina ansökningsdokument är artikel 6, avsnitt 1, stycke 1, led b och artikel 88, avsnitt 1 GDPR i samband med § 26, avsnitt 1, stycke 1 i tyska federala personuppgiftslagen (BDSG).

3.7 Särskilda funktioner i appen

3.7.1 Nedladdning och installation av app

Om du vill ladda ner och installera vår app från en appbutik (t.ex. Google Play Butik eller Apple App Store) måste du först registrera dig hos leverantören av appbutiken för ett användarkonto och sluta ett motsvarande användaravtal. Vi har ingen inverkan på detta, i synnerhet är vi inte part i ett sådant användaravtal. När du laddar ned och installerar appen överförs nödvändig information till respektive App Store, särskilt ditt användarnamn, e-postadress och kundnummer för ditt konto, tidpunkten för nedladdning och den enskilda enhetskoden. Vi har ingen inverkan på denna datainsamling och ansvarar inte för den. Vi behandlar endast den här informationen i den utsträckning som krävs för att ladda ner och installera appen på din mobila enhet (t.ex. en smartphone, surfplatta). Rättslig grund i detta fall är artikel 6, avsnitt 1, stycke 1, led f GDPR.

3.7.2 Push-meddelanden

Appen kan skicka så kallade push-meddelanden till dig, även om du inte använder appen i förgrunden. Meddelandena kan göras med hjälp av ljud, meddelanden (t.ex. i form av skärmbanners) och/eller symbolkoder (en bild eller ett nummer på appikonen). Du kan förhindra detta genom att inaktivera sändning av push-meddelanden via enhetens inställningar.

Rättslig grund i detta fall är artikel 6, avsnitt 1, stycke 1, led b GDPR, när det gäller push-meddelanden, vilka är relaterade till utförandet av kontraktet (till exempel fraktmeddelande, information om din order). I andra fall är rättslig grund artikel 6, avsnitt 1, stycke 1, led f GDPR, baserat på vårt legitima intresse att ge dig produktrekommendationer.

3.7.3 Behörigheter

För fullständig funktionalitet krävs det att appen ska få komma åt vissa funktioner i enheten. Beroende på vilket operativsystem du använder kan det kräva ditt uttryckliga tillstånd. Du kan när som helst anpassa behörighetsinställningarna i enhetens systeminställningar. Nedan förklarar vi vilka behörigheter appen efterfrågar och till vad de krävs för:

Push-meddelanden: Tillstånd krävs för att skicka push-meddelanden till dig. Rättslig grund för detta anges i avsnitt 3.7.2.

Kontakter: Tillstånd krävs för att appen ska kunna komma åt dina kontakter för att ge dig kontaktförslag om du vill rekommendera Outfittery. Rättslig grund är artikel 6, avsnitt 1, stycke 1, led f GDPR, baserat på vårt legitima intresse att rekommenderas.

Kamera: Tillstånd krävs för att appen ska kunna använda kamerans funktionalitet så att du ska kunna skicka bilder till våra stylister. Rättslig grund för den ovan nämnda databehandlingen är uppfyllandet av kontraktet. Artikel 6 , avsnitt 1, stycke 1, led b GDPR.

 

4.1 Logga in med Facebook Connect (webbplats och app)

Vår webbplats och vår app erbjuder dig möjligheten att logga in med dina befintliga Facebook-profildata. För detta använder vi Facebook Connect, en tjänst från Facebook Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, California, 94025, USA (”Facebook”). När du loggat in med Facebook Connect krävs inte ytterligare registrering.

Om du vill använda den här funktionen kommer du först att omdirigeras till Facebook. Där kommer du att bli ombedd att logga in med ditt användarnamn och lösenord. Vi kommer endast att få ditt inloggningsnamn från dina inloggningsuppgifter och naturligtvis får vi ingen kännedom om ditt lösenord. Om du redan är inloggad på Facebook kommer detta steg att hoppas över. Efter detta kommer din e-postadress och din offentliga profilinformation (särskilt namn, profilbild, födelsedatum, kön, språk och land, vännerlista och liknande) att skickas till oss, om du loggar in med knappen ”Logga in med Facebook”. I händelse av att personlig information överförs till USA har Facebook en EU-US Privacy Shield för detta. Rättslig grund är artikel 6, avsnitt 1, stycke 1, led f GDPR, baserat på det berättigade intresset att tillhandahålla en enkel och användarvänlig inloggning för användare.

För mer information, se Dataskyddspolicy från Facebook.

4.2 Logga in med LinkedIn (webbplats)

Vår webbplats erbjuder möjligheten att logga in med ”Sign In with LinkedIn”. Sign In with LinkedIn är en tjänst från LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Ct. Ste. 200 Mountain View, California 94043, USA (”LinkedIn”). Om du vill använda den här funktionen kommer du först att omdirigeras till LinkedIn. Där kommer du att bli ombedd att logga in med ditt användarnamn och lösenord. Självklart noterar vi inte dessa registreringsdata. Om du bekräftar genom att klicka på ”Logga in och tillåta”-knappen, kommer LinkedIn-data att skickas till oss från din LinkedIn-profil. Detta inkluderar din profilöversikt (särskilt LinkedIn-ID, namn, jobbinformation, profilbilds-URL, antal LinkedIn-kontakter och andra profiluppgifter) och, om du tillåter detta i dina LinkedIn-inställningar, den primära e-postadressen som lagras på LinkedIn. LinkedIn tar emot information om besöket på vår webbplats (dvs. datum, tid och längd för sessionen). Det finns en permanent länk mellan ditt kundkonto och ditt LinkedIn-konto. Rättslig grund är artikel 6 avsnitt 1 stycke 1 led f GDPR, baserat på det berättigade intresset att tillhandahålla en enkel och användarvänlig inloggning för användare.

För mer information, se Dataskyddspolicy från LinkedIn.

4.3 Logga in med XING (webbplats)

Vår webbplats erbjuder möjligheten att logga in med ”Login with XING”. Login with XING” är en tjänst från XING AG, Dammtorstraße 30, 20354 Hamburg, Deutschland (”XING”). Om du vill använda den här funktionen kommer du först att omdirigeras till XING. Där kommer du att bli ombedd att logga in med ditt användarnamn och lösenord. Självklart noterar vi inte dessa logindata. Därefter skickas din offentliga profilinformation (särskilt XING-identifierare, namn, e-postadress, företagsadress, profilbilds-URL, yrkeserfarenhet och ytterligare profilinformation) till oss genom att bekräfta denna process med knappen ”Logga in och tillåta”. Xing tar emot information om besöket på vår webbplats (dvs. datum, tid och längd för sessionen). Det finns en permanent länk mellan ditt kundkonto och ditt XING-konto. Rättslig grund är artikel 6, avsnitt 1, stycke 1, led f GDPR, baserat på det berättigade intresset att tillhandahålla en enkel och användarvänlig inloggning för användare.

För mer information, se Dataskyddspolicy från XING.

5.1 Vad är cookies?

Cookies är små textfiler som sparas av din webbläsare, som lagrar vissa inställningar och data för delning med vår webbserver.

I grund och botten skiljer man mellan två olika typer av cookies, så kallade session-cookies, som raderas så snart du stänger webbläsaren och tillfälliga/permanenta cookies som lagras under en längre period. Denna lagring hjälper oss att anpassa våra webbplatser och tjänster till dig och gör det enklare för dig att använda dem, till exempel genom att spara viss inmatning från dig så att du inte ständigt behöver upprepa den.

5.2 Varför använder Outfittery cookies?

Vissa delar av våra tjänster kräver att vi använder cookies. Cookies som används av Outfittery lagrar inte någon personlig information. De cookies vi använder kan inte tilldelas någon speciell person och därför inte heller kopplas till dig. När cookien är aktiverad kommer den att tilldelas ett identifikationsnummer. Att sammankoppla dina personuppgifter till detta identifikationsnummer är inte möjligt och kommer inte att utföras. Ditt namn, IP-adress eller liknande data som gör att cookien kan associeras med dig kommer aldrig att användas. Baserat på cookie-teknologin får vi endast pseudonym information, till exempel vilka sidor i vår butik som besöktes eller vilka produkter som visades.

De flesta webbläsare är förinställda på att acceptera cookies. Du kan dock ändra dina webbläsarinställningar för att vägra cookies eller spara dem endast vid förfrågan. Om du avvisar cookies, kommer inte alla våra erbjudanden att fungera störningsfritt för dig.

Vi använder cookies för att anpassa och optimera din användarupplevelse. Vi använder huvudsakligen sessions-cookies, som raderas när du stänger ner webbläsaren. Session-cookies används för inloggningsautentisering och lastbalansering. Till exempel använder vi permanenta cookies för att spara dina språkinställningar eller för att ange att du har sett någon information på vår webbplats - så att den inte kommer att visas igen nästa gång du besöker webbplatsen. Permanenta cookies tas bort automatiskt efter en viss tid, vilket kan variera beroende på vilken typ av cookie det gäller.

Dessa tjänster bygger på vårt legitima intresse för att ge dig en mer bekväm och individuell användning av vår webbplats. Rättslig grund är artikel 6 avsnitt 1 stycke 1, led f GDPR.

5.3 Cookies från reklamannonspartners

Outfittery använder några reklamannonspartners för att skapa erbjudanden på internet och göra Outfitterys webbplats mer intressant för dig. Därför lagras cookies från reklamannonspartners när du besöker Outfitterys webbplats på din hårddisk. Dessa är tillfälliga/permanenta cookies som automatiskt raderas efter den angivna tiden (se ovan). Cookies från våra partnerföretag innehåller inte heller några personuppgifter. Endast pseudonymer samlas in under ett användar-ID. Det kan till exempel innehålla information om vilka produkter du har tittat på, om något har köpts, vilka produkter har sökts etc. Därefter samlar några av våra reklampartners också information om de sidor du har besökt innan du går till Outfitterys webbplats, till exempel vilka produkter du är intresserad av för att visa dig den annons som bäst passar dina intressen. Dessa pseudonymdata kommer aldrig att slås samman med dina personuppgifter. Deras enda syfte är att tillåta våra reklampartners att rikta dig mot annonser som faktiskt kan intressera dig.

Även denna databehandling är baserad på våra legitima intressen. Rättslig grund är artikel 6, avsnitt 1, stycke 1, led f GDPR.

 

6.1 Behandlar beställningsprocessen och tillhandahåller våra tjänster

Vi behandlar dina data för att uppfylla avtalet som ingåtts med dig och att tillhandahålla vår service, inklusive:

  • Tillhandahållande, individuell anpassning och behovsbaserad design av vår onlinetjänst samt Outfittery Shop.

  • Genomförande av köpavtal och kundservice, inklusive frakt och betalning, samt behandling av returer, klagomål och garantisaker.

  • Tillhandahållandet av vår kontraktsstyrda stylistkommunikation för din individuella stilrådgivning. Detta görs antingen via e-post eller telefon. Via vilken kanal du får stylistkommunikationen kan du välja själv i dina kundkontoinställningar.

6.2 Betalning

Vi erbjuder följande betalningsalternativ: betalning med kreditkort, betalning via PayPal och betalning på faktura. Outfittery förbehåller sig rätten att inte erbjuda individuella betalningsmetoder eller endast för vissa beställningar. För detta ändamål samarbetar vi med olika betalningsserviceleverantörer:

  • vid betalning med kreditkort: Payvision B.V., Keizersgracht 668C, 1017 ET Amsterdam, Nederländerna.

  • vid betalning med PayPal: PayPal (Europe) S.à.r.l. et Cie, S.C.A., 22-24 Boulevard Royal L-2449, Luxemburg.

  • vid betalning på faktura: abilipay GmbH, Prüfeninger Str. 20, 93049 Regensburg, Tyskland.

All information som du lämnar i samband med behandling av betalningar till ovannämnda tjänsteleverantörer kommer inte att vidarebefordras till oss av dem. Vi mottar endast den information som rör att betalningen har gjorts.

6.3 Bedrägeribekämpning

Outfittery använder Digital Identity Network of ThreatMetrix B.V., Evert van Beekstraat 1-79, 1118 CL Schiphol, Nederländerna (TMX) genom olika åtgärder inom ramen för bedrägeribekämpning (endast i länderna Belgien, Luxemburg, Danmark och Sverige). Som ett resultat är Outfittery skyddad mot betalningsproblem och kan samtidigt skydda sina kunder mot missbruk av sina medel och de medföljande problemen som kan uppstå. För detta ändamål sänder Outfittery enhetsdata (enhetens ID, IP-adress, geo-plats) och session-ID (t.ex. information om den använda webbläsaren, processorn, minnet och starttiden) till TMX. Dessutom använder TMX ett så kallat bedrägerifilter för att jämföra vissa överförda data (efternamn, frakt- och faktureringsadress, e-postadress, enhetdata och session-ID) med tidigare beställningar inom en bestämd tidsperiod. Den överförda data används, bearbetas och lagras uteslutande för bedrägeribekämpning. TMX skapar ett enhets-ID genom vilket enheten som används och möjliga beteendemönster kan identifieras.

När det gäller behandlingen av dina uppgifter för att förhindra bedrägerier på din bekostnad är den rättsliga grunden artikel 6, avsnitt 1, stycke 1, led b GDPR. I övrigt är denna bearbetning av dina data baserad på artikel 6, avsnitt 1, stycke 1, led f GDPR, baserat på vårt och andra användares berättigade intresse för att upptäcka och förebygga bedrägerier.

6.4 Kreditkontroll

I den utsträckning Outfittery ska utge en kredit (till exempel för att verifiera och bevilja ett köp på faktura) utför Outfittery en kreditkontroll baserat på värderingsvärden erhållna från externa kreditbyråer innan avtalet godkänns. Kreditkontrollen är nödvändig för att minska Outfitterys standardrisk eller insolvensrisk. Kreditvärden är statistiskt baserade förutsägelser om den framtida risken för en persons eller ett företags betalning och presenteras som ett numeriskt värde, till exempel en procentandel eller en betygsats. För detta ändamål sänder vi dina uppgifter (namn, adress, födelsedatum och i Sverige också personnummer) för kreditkontrollen till olika kreditbyråer.

Rättslig grund är artikel 6, avsnitt 1, stycke 1, led b och f GDPR. Överföringar på grundval av artikel 6 avsnitt 1 stycke 1 led f GDPR får endast utföras om detta är nödvändigt för att skydda legitima intressen hos Outfittery eller tredje part, och inte uppväger de berörda personernas intressen eller grundläggande rättigheter och grundläggande friheter som kräver skydd av personuppgifter. Datautbyte med kreditbyråerna tjänar också för uppfyllandet av lagliga skyldigheter att utföra kreditvärdighetskontroller av kunder (505a och 506 i tyska civillagen).

6.4.1 Kreditkontroll för kunder från Tyskland, Österrike, Schweiz och Nederländerna

Outfittery erhåller kreditinformation från Arvato Payment Solutions GmbH, Gütersloher Str. 123, 33415 Verl (”Arvato”). Detta innefattar namn, födelsedatum och adress till kunden. Arvato skickar i sin tur tillbaka ett sannolikhetsvärde av fordringar (”poäng”) och, om så är fallet, negativ information om betalningsbeteendet (till exempel ett nuvarande inkassoärende). Negativa resultat kan leda till att Outfittery inte erbjuder enskilda betalmedel eller förhandsgodkännande (reservation) på köp gällande från 150 € eller 250 €, beroende på poängvärdet före köp.

Arvato använder följande tjänsteleverantörer:

  • Österrike: CRIF GmbH, Diefenbachgasse 35, A-1150 Wien.

  • Schweiz: CRIF AG, Riesbachstrasse 61, 8008 Zürich.

  • Nederländerna: Experian Nederland BV, Postbus 16604, NL-2500 BP Haag.

Detaljerad information om Arvato i den mening som avses i artikel 14 GDPR, dvs. information om syftet med verksamheten, för datalagringsändamål, för datamottagare, för informationsrätt, för borttagning eller korrigering etc. finns under: https://finance.arvato.com/content/dam/arvato/documents/financial-solutions/Arvato_Financial_Soultions_Art._14_EUDSGVO.pdf.

6.4.2 Kreditkontroll för kunder från Belgien

I Belgien ställer Outfittery kreditförfrågningar till BISNODE, Researchdreef 65 Allée de la Recherche, 1070 Brussels via CRIF Bürgel GmbH, Radlkoferstraße 2, 81373 München (”CRIF”). CRIF erhåller namn, och födelsedatum till kunden. CRIF skickar i sin tur information om kunden kunde identifieras eller ej (t.ex. ”Identitet bekräftad”), tillbaka till oss. En negativ identifieringsbekräftelse kan leda till att Outfittery inte erbjuder enskilda betalmedel eller förhandsgodkännande (reservation) på köp gällande från 150 € eller 250 €, beroende på poängvärdet före köp.

Ytterligare information om CRIF:s verksamhet finns i CRIF-Bürgel informationsblad under: www.crifbuergel.de/en/privacy.

6.4.3 Kreditkontroll för kunder från Danmark

I Danmark ställer Outfittery kreditförfrågningar till Experian, Karenslyst Alle 8b, Pb. 5275 Majorstuen, 0303 Oslo via CRIF Bürgel GmbH, Radlkoferstraße 2, 81373 München (”CRIF”). CRIF erhåller namn, födelsedatum och adress till kunden. CRIF skickar i sin tur tillbaka, om så är fallet, negativ information om betalningsbeteendet (till exempel ett nuvarande inkassoärende), såväl som adress- och identitetsinformation (t.ex. ”Identifiering bekräftad”). En negativ identifieringsbekräftelse och negativt betalningsbeteende kan leda till att Outfittery inte erbjuder enskilda betalmedel eller förhandsgodkännande (reservation) på köp gällande från 1200 DKK eller 2000 DKK, beroende på poängvärdet före köp.

Ytterligare information om CRIF:s verksamhet finns i CRIF-Bürgel informationsblad under: www.crifbuergel.de/en/privacy.

6.4.4 Kreditkontroll för kunder från Sverige

Outfittery kontrollerar ett köp på faktura och eventuellt godkänner det genom att ställa kreditförfrågningar till Creditsafe i Sverige AB, Garda Fabriker, Fabriksgatan 7, SE- 41250 Göteborg via CRIF Bürgel GmbH, Radlkoferstraße 2, 81373 München (”CRIF”). CRIF erhåller då ditt namn, ditt födelsedatum, din adress och ditt personnummer. CRIF skickar i sin tur tillbaka ett sannolikhetsvärde av förlust av ”fordringar” (”poäng”). Ett negativt poängvärde kan leda till att Outfittery inte erbjuder enskilda betalmedel eller förhandsgodkännande (reservation) på köp gällande från 1600.00 SEK eller 2700.00 SEK, beroende på poängvärdet före köp.

Om du inte vill att din identitet eller nationella ID ska kontrolleras, kan du vid en beställning istället välja ”Kreditkort” eller ”PayPal” som betalmedel.

Ytterligare information om CRIF:s verksamhet kan du hämta i CRIF-Bürgel informationsblad under: www.crifbuergel.de/en/privacy.

6.5 Marknadsföringskommunikation

Vi använder dina data för att kommunicera med dig om specifika produkter eller marknadsföringskampanjer och för att rekommendera produkter eller tjänster som kan intressera dig. Speciellt för följande ändamål:

  • Genomförandet av direktutskick, t.ex. vår marknadsföringskommunikation.

  • Användningsanalys av hur våra tjänster används..

Du har möjlighet att prenumerera på vår marknadsföringskommunikation via e-post och/eller SMS, där vi regelbundet uppdaterar dig kring nyheter om våra produkter och erbjudanden.

Beställning av vår marknadsföringskommunikation sker via det så kallade single opt-in-förfarandet, dvs. vi skickar bara e-post eller SMS om du har samtyckt till att få marknadsföringskommunikationen. Om du bekräftar begäran att få marknadsföringskommunikation lagrar vi följande information: kund-ID, tidsstämpel, kampanj-ID, länk-ID och landningssida-information tills du avbryter prenumerationen från vår marknadsföringskommunikation. Det enda syftet med lagringen är att skicka marknadsföringskommunikation till dig och bevisa din registrering. Du kan när som helst avbeställa marknadsföringskommunikationen. En motsvarande avanmälningslänk finns i varje e-postkommunikation. Via SMS kan du också avregistrera dig, genom att svara på SMS:et med signalordet ”STOP”. Ett meddelande till ovanstående eller i e-postspecifika kontaktuppgifter (till exempel via e-post eller brev) är givetvis också tillräckligt. Rättslig grund för bearbetning är ditt samtycke i enlighet med artikel 6 , avsnitt 1, stycke 1, led a GDPR.

Vi använder kommersiellt tillgänglig teknik i våra e-postmeddelanden och SMS för att mäta interaktionen med e-postmeddelanden och textmeddelanden (till exempel öppnandet av e-postmeddelanden/sms, klickade länkar). Vi använder dessa uppgifter i en pseudonymiserad form för allmänna statistiska utvärderingar samt för optimering och vidareutveckling av vårt innehåll och vår kundkommunikation. Detta görs med hjälp av liten grafik som är inbäddad i meddelandena (s.k. pixlar). Uppgifterna samlas uteslutande pseudonymiserade, så ID-numren är inte kopplade till dina övriga personuppgifter. En direkt personlig koppling är utesluten. Rättslig grund för detta är vårt legitima intresse enligt artikel 6, avsnitt 1, stycke 1, led f GDPR. Om du inte vill ha användarbeteendet analyserat kan du avbryta prenumerationen från e-post och/eller SMS. Genom vår marknadsföringskommunikation vill vi dela innehåll som är så relevant för våra kunder som möjligt och för att bättre förstå vad läsare faktiskt är intresserade av.

Uppgifterna för interaktionen med vår marknadsföringskommunikation lagras pseudonymt i upp till 2 år och blir sedan helt anonymiserade.

6.6 Användning av dina uppgifter för intressebaserad annonsering på vår webbplats

Den information du tillhandahåller och genererar automatiskt (särskilt din e-postadress, den senast besökta webbplatsen, alla tidigare orderuppgifter, samtyckesstatus i vår marknadsföringskommunikation, reaktioner på publicerade kampanjer) kommer att användas för att göra intressebaserad annonsering mer användbar och intressant för dig (intressebaserad annonsering). Vi använder denna information uteslutande i en pseudonymiserad form. I vissa fall överför vi också data till tredje part (t.ex. till sociala nätverk). Genom att analysera och utvärdera denna information kan vi förbättra vår webbplats och vårt interneterbjudande, samt presentera individuell annonsering på vår webbplats. Det innebär reklamannonser som rekommenderar produkter som kan intressera dig.

Rättslig grund är artikel 6, avsnitt 1, stycke 1, led f GDPR. Vi har ett legitimt intresse att erbjuda dig individuell reklamannonsering.

6.7 Användning av dina data för analys på vår webbplats och app

Vi förbättrar vår webbplats och vår app genom att använda olika tekniker för att analysera användarbeteendet och utvärdera tillhörande data. Data som samlas in kan främst innehålla terminalens IP-adress, datum och tid för åtkomst, identifieringsnummer för en cookie, enhetens identifierare för mobila enheter och teknisk information om webbläsaren och operativsystemet. Däremot lagras de samlade uppgifterna uteslutande pseudonymt, så att inga direkta slutsatser om någon person är möjliga.

Rättslig grund för denna databehandling är artikel 6, avsnitt 1, stycke 1, led f GDPR.

Vi vill därigenom kunna erbjuda dig en bekväm och individuell användning av vår webbplats och vår app.

6.8 Invändningsmöjlighet för våra analys- och reklamåtgärder

6.8.1 Webbplats

I avsnitt 7.1 hittar du en lista över leverantörer med vilka vi samarbetar på vår webbplats för analys och reklamändamål, vilket ger möjlighet att invända mot våra analys- och reklamåtgärder. Alternativt kan du invända genom lämpliga inställningar på http://preferences-mgr.truste.com/, en sida som hanterar invändningar mot reklamannonsering. Webbplatsen från TRUSTe, Inc, 835 Market Street, San Francisco, CA 94103-1905, USA (”TRUSTe”) tillåter opt-out-cookies att inaktivera alla annonser på en gång eller alternativt göra inställningarna för varje leverantör individuellt. Observera att efter borttagning av alla cookies i din webbläsare eller senare med hjälp av en annan webbläsare och/eller en profil måste en opt-out-cookie ställas in igen.

6.8.2 App

I avsnitt 7.2 hittar du en lista över annonsleverantörer med vilka vi samarbetar i vår app för analys och reklamändamål, vilket anger invändningsmöjligheter mot våra analys- och reklamåtgärder.

 

7.1 Webbplats

I följande avsnitt vill vi förklara för dig lite närmare om teknikerna och leverantörerna av de analys- och annonseringsåtgärder som används på vår webbplats.

7.1.1 Affilinet

Outfittery deltar i ett partnerprogram med Affilinet GmbH, Sapporobogen 6-8, 80637 München (”affilinet”), en tjänst för integration av annonser i form av textlänkar, bildlänkar, banderoller eller ingående masker. Affilinet använder cookies och liknande teknik för att presentera reklamannonser som är relevanta för dig. Affilinet använder sig också av så kallade webb-beacons (osynlig grafik). Dessa webb-beacons kan användas för att utvärdera information som t.ex. besökstrafik på dessa sidor.

Informationen som genereras av cookies och webb-beacons om användningen av denna webbplats (inklusive din IP-adress) och leverans av annonseringsformat överförs till en affilinet-server och lagras där. Denna information kan vidarebefordras av Affilinet till avtalspartners av Affilinet. Affilinet kommer emellertid inte att slå ihop din IP-adress med andra data som har lagrats från dig.

Du kan förhindra lagring av cookies genom att ställa in din webbläsare i enlighet med detta (som beskrivet ovan) eller under Klicka här för att avsluta prenumerationen inaktivera; vi vill dock påpeka att du i så fall inte kan använda alla funktioner på webbplatsen i sin helhet.

Mer information kring detta hittar du i Dataskyddspolicy från Affilinet.

7.1.2 Bing Ads

Vår webbplats använder Bing Ads, en tjänst från Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052-6399, USA (”Microsoft”). Microsoft använder cookies och liknande teknik för att presentera reklamannonser som är relevanta för dig. Användningen av dessa teknologier gör att Microsoft och dess associerade webbplatser kan visa annonser baserat på tidigare besök på våra eller andra webbplatser på Internet. De data som samlas in i detta sammanhang kan överföras av Microsoft för utvärdering till en server i USA och lagras där. I händelse av att personlig information överförs till USA har Microsoft en EU-US Privacy Shield för detta.

Du kan förhindra lagring av cookies genom att ställa in din webbläsare i enlighet med detta (som beskrivet ovan); vi vill dock påpeka att du i så fall inte kan använda alla funktioner på webbplatsen i sin helhet. Du kan också förhindra att Microsoft samlar in de data som genereras av cookies och som är relaterade till din användning av webbplatsen, liksom att Microsoft behandlar sådan information med hjälp av de personliga annonserna på inaktiveringssidan från Microsoft och inaktivera detta. Observera att efter borttagning av alla cookies i din webbläsare eller senare med hjälp av en annan webbläsare och/eller en profil måste invändningen ställas in igen.

Mer information kring detta hittar du i Dataskyddspolicy från Microsoft.

7.1.3 DCMN

För marknadsföringsåtgärder använder vår webbplats en tjänst från DCMN GmbH, Boxhagener Str. 18, 10245 Berlin (”DCMN”). DCMN använder cookies och liknande teknik för att presentera TV-reklam som är relevanta för dig på vår webbplats. Därigenom samlas och lagras data av användarprofiler som skapas med hjälp av pseudonymer. Dessa användarprofiler används för att analysera besökarnas beteende och utvärderas för att förbättra och skräddarsy våra erbjudanden. Inga personuppgifter samlas in: IP-adresserna sparas i förkortad form så att inga slutsatser kan dras om hushåll eller personer.

Du kan förhindra användning av cookies genom att ställa in din webbläsare i enlighet med detta (som beskrivet ovan) eller under Klicka här för att avsluta prenumerationen inaktivera; vi vill dock påpeka att du i så fall inte kan använda alla funktioner på webbplatsen i sin helhet.

Mer information kring detta hittar du i Dataskyddspolicy från DCMN.

7.1.4 Facebook Custom Audience (pixelmetod)

För marknadsföringsändamål använder vår webbplats så kallade remarketing-taggar (även känt som ”Facebook-pixlar”) från det sociala nätverket Facebook, en tjänst från Facebook Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, California 94025, USA (”Facebook”). Vi använder dessa remarketing-taggar utan den så kallade avancerade matchningen. När du besöker vår webbplats kopplar remarketing-taggar din webbläsare till en Facebook-server. Detta informerar Facebook om att vår webbplats har blivit besökt av din IP-adress. I händelse av att personlig information överförs till USA har Facebook en EU-US Privacy Shield för detta. Facebook använder dels denna information för att ge oss statistiska och anonyma uppgifter om den allmänna användningen av vår webbplats samt effektiviteten av vår Facebook-reklam (”Facebook Ads”). För det andra, för att optimera annonsplacering och publikval inom Facebook-tjänster.

Om du är medlem i Facebook och har tillåtit Facebook via integritetsinställningarna för ditt konto kan Facebook också länka informationen som samlats in om ditt besök med oss till ditt medlemskonto och använda det för den riktade placeringen av Facebook-annonser. De privata inställningarna på din Facebook-profil går alltid att visa och ändras. Om du inte är Facebook-medlem kan du förhindra att data bearbetas via Facebook genom att trycka på inaktiveringsknappen för leverantören ”Facebook” på ovannämnda TRUSTe-webbplats. Du kan fortfarande förhindra databehandling genom att klicka på följande knapp. Klicka här för att avsluta prenumerationen

Om du inaktiverar databehandling via Facebook kommer Facebook bara att visa allmänna Facebook-annonser som inte kommer att väljas utifrån information som samlats in om dig.

Mer information om detta hittar du i Dataskyddspolicy från Facebook.

7.1.5 Facebook Conversion Tracking

Vår webbplats använder Facebook-Conversion-Tracking, en tjänst från Facebook Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, California, 94025, USA (”Facebook”). Detta mäter effekten av tillhandahållna annonser. Genom analysprogrammet kan Facebook exakt utvärdera effekten av de annonser som tillhandahålls och både Facebook och vi som Facebook-kund kan öka kvaliteten och relevansen av de annonser du ser. Facebook Conversion-Tracking använder cookies och liknande teknik. De data som samlas in i detta sammanhang kan överföras av Facebook för utvärdering till en server i USA och lagras där. I händelse av att personlig information överförs till USA har Facebook en EU-US Privacy Shield för detta. Cookies är normalt sett aktiva på din dator i högst 30 dagar. Om du besöker vår webbplats under den här perioden kommer Facebook och vi informera dig om att du har sett den angivna annonsen.

Du kan, som visat ovan, konfigurera din webbläsare för att avvisa cookies, eller så kan du ange data som genereras av cookien, relaterade till din användning av denna webbplats (inklusive din IP-adress) genom att välja följande knapp:Klicka här för att avsluta prenumerationen

Mer information om detta hittar du i Dataskyddspolicy från Facebook.

7.1.6 Google AdWords-Conversion-Tracking

Till vår webbplats använder vi Google AdWords-Conversion-Tracking, en tjänst från Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (”Firebase”). Detta mäter resultatet av tillhandahållna annonser (så kallade AdWords-kampanjer). Genom analysprogrammet kan Google exakt utvärdera effekten av de annonser som tillhandahålls och både Google och vi som Google-kund kan öka kvaliteten och relevansen av de annonser du ser. Google AdWords Conversion-Tracking använder cookies och liknande teknik. De data som samlas in i detta sammanhang kan överföras av Google för utvärdering till en server i USA och lagras där. I händelse av att personlig information överförs till USA har Google en EU-US Privacy Shield för detta. Cookies är normalt sett aktiva på din dator i högst 30 dagar. Om du besöker vår webbplats under den här perioden kommer Google och vi informera dig om att du har sett den angivna annonsen.

Du kan, som visat ovan, konfigurera din webbläsare för att avvisa cookies, eller så kan du ange data som genereras av cookien, relaterade till din användning av denna webbplats (inklusive din IP-adress) genom att välja följande knapp:Klicka här för att avsluta prenumerationen

Mer information om detta hittar du i Dataskyddspolicy från Google.

7.1.7 Google Universal Analytics

Denna webbplats använder vi Google Universal Analytics, en tjänst från Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (”Google”). Google använder cookies och liknande teknik för att hjälpa oss att analysera och förbättra vår webbplats baserat på ditt användarbeteende. Spårning av flera enheter sker inte. De data som samlas in i detta sammanhang kan överföras av Google för utvärdering till en server i USA och lagras där. I händelse av att personlig information överförs till USA har Google en EU-US Privacy Shield för detta. Din IP-adress kommer dock att förkortas innan användarstatistiken utvärderas så att ingen inferens kan göras om din identitet. I detta syfte har Google Analytics förbättrats på vår webbplats genom koden ”anonymizeIP” för att säkerställa en anonymiserad samling av IP-adresser.

Google behandlar informationen som erhållits via cookies för att utvärdera din användning av webbplatsen, för att sammanställa rapporter om webbplatsaktivitet för webbplatsoperatörer och att tillhandahålla andra tjänster relaterade till webbplatsaktivitet och internetanvändning.

Du kan, som visat ovan, konfigurera din webbläsare för att avvisa cookies, eller så kan du förhindra insamling av data som genereras av cookien, relaterade till din användning av denna webbplats (inklusive din IP-adress) samt bearbetning av dessa data av Google genom att ladda ned och installera följande verktyg: Browser-Add-On som tillhandahålls av Google. Alternativt till denna Browser-Add-On eller om du går in på vår webbplats från en mobilenhet, använda denna Opt-Out-Link. Detta kommer att förhindra att Google samlar in på den här webbplatsen i framtiden (opt-out fungerar bara i webbläsaren och endast för den här domänen). Om du raderar dina cookies i den här webbläsaren måste du klicka på den här länken igen.

Mer information om detta hittar du i Dataskyddspolicy från Google.

7.1.8 Google Remarketing

Till vår webbplats använder vi Google Remarketing, en tjänst från Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (”Google”). Den här tjänsten använder cookies och liknande teknik för att hjälpa dig att visa individuella annonsmeddelanden på webbplatser som samarbetar med Google eller ingår i Google själv (inklusive YouTube, Google-sökfunktion). Cookies och liknande tekniker används också för att utföra analysen av webbplatsanvändningen, som utgör grunden för skapandet av intressebaserade reklamannonser. De data som samlas in i detta sammanhang kan överföras av Google för utvärdering till en server i USA och lagras där. I händelse av att personlig information överförs till USA har Google en EU-US Privacy Shield för detta.

Om du använder ett Google-konto kan Google associera din webbsökhistorik för Google via webb och app med ditt Google-konto och använda information från ditt Google-konto för att anpassa din annons baserat på de inställningar som finns lagrade i Google-kontot. Om du inte vill ha den här kartläggningen till ditt Google-konto måste du logga ut från Google innan du går in på vår kontaktsida. 

Du kan, som visat ovan, konfigurera din webbläsare för att avvisa cookies, eller så kan du förhindra insamling av data som genereras av cookien, relaterade till din användning av denna webbplats (inklusive din IP-adress) samt bearbetning av dessa data av Google genom att gå till: Annonspreferenser och ändra inställningarna till ”av”. Alternativt kan du invända mot behandlingen av data genom att gå in på den ovannämnda leverantören TRUSTe webbplats och där inaktivera ”Google”.

Mer information om detta hittar du i Dataskyddspolicy från Google.

7.1.9 Outbrain

Vår webbplats stöds av ett innehållshanteringssystem (content discovery) som drivs av varumärket ”Outbrain” från Outbrain UK Ltd., 5 New Bridge Street, London, EC4V 6JA, UK. Outbrain använder cookies som förmedlar vilka erbjudanden du använder och vilka sidor du besöker för att rekommendera relevant innehåll på tredje parts webbplatser. Outbrain-pixlar har implementerats på olika sidor som finns på vår webbplats för att vi ska kunna följa läsarna. Detta gör det möjligt för Outbrain att informera oss om vilka sidor pixeln är installerad på, en läsare har varit aktiv på, samt motsvarande tidsstämpel, referenskälla och det faktum att en åtgärd äger rum. Vi använder den här informationen för vår konverteringsspårning, såväl som för remarketingändamål. Pixeln kommer endast att spåra aktiviteter på anonym basis och spårar eller samlar inte in identifierbar personlig information.

Du kan förhindra användning av cookies genom att ställa in din webbläsares mjukvara i enlighet med detta eller via en invändning (”opt-out”) på webbplatsen för att förhindra Outbrain, men det kan i så fall hända att du inte kan använda alla funktioner på webbplatsen i sin helhet.

För mer information, se Dataskyddspolicy från Outbrain.

7.1.10 Snowplow

Vår webbplats använder sig av nowPlow Analytics Ltd., The Roma Building 32-38 Scrutton Street London, EC2A 4RQ, GB (”Snowplow”). Tjänsten samlar användarinformation om Outfitterys webbplats via cookies i förhållande till användarens navigering för att bättre kunna förstå våra kunders behov.

Du kan förhindra lagring av cookies genom att ställa in din webbläsare i enlighet med detta eller under Klicka här för att avsluta prenumerationen förhindra; vi vill dock påpeka att du i så fall inte kan använda alla funktioner på webbplatsen i sin helhet.

Mer information om detta hittar du i Dataskyddspolicy från Snowplow.

7.1.11 Spoteffect

Vår webbplats använder sig av Spoteffects för webbeffekter, GmbH, Knorrstraße 69, 80807 München (”Spoteffects”). Spoteffects använder cookies och liknande teknik för att presentera TV-reklam som är relevanta för dig på vår webbplats. Därigenom samlas och lagras data av användarprofiler som skapas med hjälp av pseudonymer. Dessa användarprofiler används för att analysera besökarnas beteende och utvärderas för att förbättra och skräddarsy våra erbjudanden. Inga personuppgifter samlas in: IP-adresserna sparas i förkortad form så att inga slutsatser kan dras om hushåll eller personer.

Du kan förhindra användning av cookies genom att ställa in din webbläsares mjukvara i enlighet med detta eller under Klicka här för att avsluta prenumerationen inaktivera; vi vill dock påpeka att du i så fall inte kan använda alla funktioner på webbplatsen i sin helhet.

Mer information om detta hittar du i Dataskyddspolicy från Spoteffects.

7.1.12 Taboola

Vår webbplats stöds av ett innehållshanteringssystem (content discovery) som drivs av Taboola-varumärket från Taboola, Inc., 1115 Broadway, 7th Floor, NY, New York 10010. Taboola använder cookies som förmedlar vilka erbjudanden du använder och vilka sidor du besöker för att rekommendera relevant innehåll på tredje parts webbplatser. Taboola-pixlar har implementerats på olika sidor som finns på vår webbplats för att vi ska kunna följa läsarna. Detta gör det möjligt för Taboola att informera oss om vilka sidor pixeln är installerad på, en läsare har varit aktiv på, samt motsvarande tidsstämpel, referenskälla och det faktum att en åtgärd äger rum. Vi använder den här informationen för vår konverteringsspårning, såväl som för remarketingändamål. Pixeln kommer endast att spåra aktiviteter på anonym basis och spårar eller samlar inte in identifierbar personlig information.Du kan förhindra användning av cookies genom att ställa in din webbläsares mjukvara i enlighet med detta eller via en invändning (”opt-out”) på webbplatsen för att förhindra Taboola, men det kan i så fall hända att du inte kan använda alla funktioner på webbplatsen i sin helhet.

Mer information kring detta hittar du i Dataskyddspolicy från Taboola.

7.1.13 Unbounce konverteringsspårning

På vår webbplats används en tjänst från Unbounce för vissa sidor av kampanjer och reklamkampanjer (målsidor), Unbounce Marketing Solutions Inc.400-401 West Georgia Street Vancouver, BC Canada V6B 5A1 (”Unbounce”). Unbounce använder cookies och liknande teknik. Dessutom kommunicerar din webbläsare med Unbounce, så att användarens IP-adress förmedlas och cookies kan placeras. Outfittery kommer då att få en utvärdering av aktiviteterna.

Du kan förhindra lagring av cookies genom att ställa in din webbläsare i enlighet med (som beskrivet ovan) eller under Klicka här för att avsluta prenumerationen inaktivera; vi vill dock påpeka att du i så fall inte kan använda alla funktioner på webbplatsen i sin helhet.

Mer information kring detta hittar du i Dataskyddspolicy från Unbounce.

7.2 App

I följande avsnitt vill vi förklara för dig lite närmare om teknikerna och leverantörerna för de analys- och annonseringsåtgärder som används i vår app.

7.2.1 Google Mobile App Analytics

Google Mobile App Analytics tillhandahålls av Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (”Google Mobile Analytics”). Google Mobile Analytics möjliggör analys av anonymiserade beteendeuppgifter, särskilt spårning av aktiva användare och aktivitetshändelser (t ex vilka knappar som användes, vilka sidor som öppnats).

I händelse av att personlig information överförs till USA har Google en EU-US Privacy Shield för detta. Vi använder Google Mobile Analytics med den extrafunktion som Google erbjuder för anonymisering av IP-adresser: Googles IP-adress brukar vanligtvis förkortas inom EU och endast i undantagsfall i USA och lagras i alla fall endast i förkortad form.

Du kan välja bort att samla eller utvärdera dina data via det här verktyget genom att växla „Tillåt spårning“ -knappen till „Stäng av spårning

Mer information kring Google Mobile Analytics hittar du i Dataskyddspolicy från Google.

7.2.2 Google Crashlytics

Till vår app använder vi Crashlytics, en tjänst från Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (”Crashlytics”). Crashlytics gör det möjligt att analysera information om kraschar, programdistribution, applikationsanvändning och adoptionstal för specifika appversioner. Specifika (anonymiserade) användardata skickas till Crashlytics-servrar utanför EU. I händelse av att personlig information överförs till USA har Google en EU-US Privacy Shield för detta.

Du kan välja bort att samla eller utvärdera dina data via det här verktyget genom att växla ”Tillåt spårning” -knappen till ”Stäng av spårning”:

Stäng av spårning

Tillåt spårning

Mer information kring Crashlytics hittar du i Dataskyddspolicy från Crashlytics.

7.2.3 Google Firebase Analytics

Till vår app använder vi Firebase SDK, en tjänst från Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (”Firebase”). Firebase möjliggör analys av anonymiserade beteendeuppgifter, särskilt spårning av aktiva användare och aktivitetshändelser (t ex vilka knappar som användes, vilka sidor som öppnats). Dessutom tar Firebase emot personuppgifter från oss. Specifika (anonymiserade) användardata skickas till Firebase-servrar utanför EU. I händelse av att personlig information överförs till USA har Google en EU-US Privacy Shield för detta.

Du kan välja bort att samla eller utvärdera dina data via det här verktyget genom att växla ”Tillåt spårning” -knappen till ”Stäng av spårning”.

Mer information kring Firebase hittar du i Dataskyddspolicy från Google.

 

Vår webbplats och app använder sociala medier plug-ins (insticksprogram) (som t.ex. Like- knappen) på det sociala nätverket Facebook Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, California, 94025, USA (”Facebook”). Insticksprogrammen är avstängda som standard och skickar därför inte data. Bara när du interagerar med insticksprogrammen, till exempel Facebook ”Like” -knappen, blir du uppmanad att logga in på ditt Facebook-konto. Denna information överförs från din webbläsare eller enhet direkt till det sociala nätverket och lagras där.

I händelse av att personlig information överförs till USA har Facebook en EU-US Privacy Shield för detta. Facebook tar emot den information som du har åtkomst till i den motsvarande undersidan i vår onlinetjänst. Detta händer oavsett om du har ett konto på Facebook och är inloggad där. Om du är inloggad på Facebook kommer de här uppgifterna att associeras direkt till ditt konto. När du använder det aktiverade insticksprogrammet och t.ex. länkar sidan, kommer Facebook också att lagra informationen, inklusive datum och tid, i ditt användarkonto och offentligt avslöja detta i dina kontakter. Om du inte vill vara associerad med din profil på Facebook måste du logga ut innan du aktiverar plugin-programmet.

Facebook lagrar dessa data som användarprofiler och använder dem för reklam, marknadsundersökning och / eller skräddarsydd design av sin webbplats och andra erbjudanden. En sådan utvärdering utförs särskilt (även för användare som inte är inloggade) för att visa behovsbaserad annonsering och att informera andra användare av det sociala nätverket om dina aktiviteter på vår webbplats och vår app. Du har rätt att invända mot bildandet av dessa användarprofiler. Som Facebook-medlem kan du inaktivera reklam som baseras på sociala aktiviteter i Annonspreferenser. Du kan också helt förhindra laddning av sociala medier-plugins för Facebook med tilläggsprogram för din webbläsare, t.ex. med Facebook Blocker.

För mer information, se Dataskyddspolicy från Facebook.

 

9.1 YouTube

Vi har videor inbäddade på vår webbplats som sparas av YouTube och som kan spelas upp direkt på våra hemsidor. YouTube är en multimediatjänst från YouTube LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, USA (”YouTube”), ett koncernföretag inom Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (”Google”). I händelse av att personlig information överförs till USA har Google och koncernföretaget YouTube en EU-US Privacy Shield för detta. Rättslig grund är artikel 6, avsnitt 1, stycke 1, led f GDPR, baserat på vårt legitima intresse att bädda in video- och bildinnehåll.

Genom att besöka vår webbplats får YouTube och Google den information som du har åtkomst till motsvarande undersidan på vår webbplats. Detta händer oavsett om du är inloggad på YouTube eller Google eller inte. YouTube och Google använder dessa data för annonsering, marknadsundersökning och anpassning av deras webbplatser. Om du besöker YouTube på vår webbplats när du är inloggad på din YouTube- eller Googles profil kan YouTube och Google också associera den här händelsen med respektive profiler. Om du inte vill ha den här kartläggningen måste du logga ut från Google innan du går in på vår kontaktsida.

Du kan, som visat ovan, konfigurera din webbläsare för att avvisa cookies, eller så kan du förhindra insamling av data som genereras av cookien, relaterade till din användning av denna webbplats (inklusive din IP-adress) samt bearbetning av dessa data av Google genom att gå in på: Googles annonsinställningar och där inaktivera ”personliga annonspreferenser”. I detta fall kommer Google endast att visa annonser som inte är individuellt anpassade.

Mer information hittar du även för YouTube i Dataskyddspolicy från Google.

9.2 Vimeo

Vi har videor inbäddade på vår webbplats som förmedlas av videoplattformen Vimeo och som kan spelas upp direkt på våra hemsidor. Vimeo är en multimediatjänst från Vimeo Inc., 555 West 18th Street, New York, New York 10011, USA (”Vimeo”). Rättslig grund är artikel 6, avsnitt 1, stycke 1, led f GDPR, baserat på vårt legitima intresse att bädda in video- och bildinnehåll.

Genom att besöka vår webbplats får Vimeo den information som du har åtkomst till motsvarande undersidan på vår webbplats. Detta händer oavsett om du är inloggad på Vimeo eller Google eller inte. Vimeo använder dessa data för annonsering, marknadsundersökning och anpassning av deras webbplatser. Om du besöker Vimeo på vår webbplats när du är inloggad på din Vimeo-profil kan Vimeo också associera den här händelsen med respektive profil. Om du inte vill ha den här kartläggningen måste du logga ut från Vimeo innan du går in på vår kontaktsida.

Mer information hittar du i Dataskyddspolicy från Vimeo.

 

Att skydda dina data är viktigt för oss. Vi upprätthåller aktuella tekniska åtgärder för att säkerställa datasäkerhet, särskilt för att skydda dina personuppgifter mot faror vid dataöverföringar såväl som åtkomst från tredje part. Dessa anpassas ständigt enligt aktuell teknik. Vi skyddar personuppgifterna du tillhandahåller genom att använda Transport Layer Security (TLS), som krypterar informationen du tillhandahåller.

 

En vidarebefordran av de uppgifter som samlas in av oss sker endast om det är nödvändigt för att uppfylla kontraktet eller för att tillhandahålla den tekniska funktionaliteten på webbplatsen eller vår app eller om det finns en annan rättslig grund för en dataöverföring.

En del av databehandlingen kan utföras av våra tjänsteleverantörer. Förutom de tjänsteleverantörer som nämns i denna dataskyddsspolicy kan datacentraler som upprätthåller vår webbplats och databaser, IT-tjänsteleverantörer som underhåller våra system, logistikföretag, callcenter, marknadsundersökningsinstitut, konsultfirmor, betalnings- och leverantörer av inkassoprocesser, tjänsteleverantörer för avveckling av lönebokföring, revisorer, skattekonsulter, samt tjänsteleverantörer för att hjälpa till med att korrigera tekniska defekter också inkluderas. Om vi vidarebefordrar data till tjänsteleverantörer kan de bara använda data för att uppfylla sina uppgifter. Tjänsteleverantörerna är noga utvalda och beställda av oss. De är kontraktligen bundna av våra instruktioner, har lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda de berörda personernas rättigheter och kontrolleras regelbundet av oss.

Dessutom kan information överföras i samband med regeringens förfrågningar, domstolsorder och rättsliga förfaranden om det krävs för åtal eller verkställighet.

 

Vi behandlar vanligtvis dina uppgifter i Tyskland eller i EU eller inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES). Delvis bearbetas dina data på servrar som ligger utanför EU, främst i USA. Vi säkerställer skyddet av dina uppgifter även i det här fallet genom att se till att det finns tillräckliga garantier. Till följd av detta använder sig de försäljare vi använder oss av en EU-US-Privacy-Shield -del, eller så har vi slutit avtal (EU-standardavtalsklausuler) med dessa.

 

13.1 Allmänt gällande lagring

Principiellt lagrar vi personuppgifter endast så länge som är nödvändigt för att uppfylla de avtalsenliga eller lagliga skyldigheter som ligger till grund för varför vi har samlat in uppgifterna. Därefter raderar vi data omedelbart, såvida vi inte behöver uppgifterna fram till utgången av den lagstadgade begränsningsperioden som bevis för civilrättsliga fordringar eller lagstadgade lagringskrav.

Av bevisskäl måste vi behålla kontraktsinformation i tre år från slutet av året då affärsrelationen slutar med dig. Eventuella krav preskriberas efter den satta preskriptionstiden tidigast vid denna tidpunkt.

Även efter det måste vi ibland spara dina uppgifter av bokföringsskäl. Vi är skyldiga att göra det på grund av juridiska dokumentationskrav som kan uppkomma från den tyska handelslagen, skattelagen, banklagen, penningtvättlagen och lagen om värdepappershandel. Tidsfristerna för lagring av dokument är två till tio år.

13.2 Kundkonto

I princip lagrar vi dina data från ditt befintliga kundkonto så länge som affärsrelationen med oss existerar. Om du har begärt att ditt kundkonto ska raderas eller annulleras tar vi bort det. Uppgifter som vi fortfarande behöver fram till utgången av den lagstadgade begränsningsperioden för bevisupptagning för civilrättsliga krav eller för lagstadgade krav, kommer att raderas efter dessa tidsfrister.

 

D u har rätt att när som helst få information om behandlingen av dina personuppgifter. I det här sammanhanget kommer vi att förklara databehandlingen och ge dig en översikt över de data som lagras om dig. Om data som lagras hos oss skulle vara felaktig eller föråldrad, har du rätt att få denna information korrigerad. Du kan också begära att vi raderar dina data. Om raderandet inte är möjligt på grund av andra lagbestämmelser kommer uppgifterna att blockeras så att de endast är tillgängliga för detta rättsliga ändamål. Du kan också begränsa behandlingen av dina personuppgifter, om du t.ex. tvivlar på att dina uppgifter är korrekta. Du har också rätt till dataöverföring, dvs. på begäran skickar vi dig en digital kopia av de personuppgifter du lämnar. Se ovanstående kontaktuppgifter om du vill utnyttja dina rättigheter som beskrivs här. Detta gäller även om du vill få kopior av garantier för att visa adekvat dataskydd.

 

Du har rätt att återkalla ett samtycke när som helst till oss. Som ett resultat av det kommer vi inte fortsätta databehandlingen baserat på detta samtycke för framtiden. Återkallandet av samtycke påverkar inte lagenligheten av den behandling som utförs på grundval av samtycket fram till återkallandet.

I den utsträckning som vi behandlar dina uppgifter på rättslig grundval av legitima intressen (artikel 6 avsnitt 1, stycke, 1 led f GDPR) har du rätt att när som helst invända mot behandlingen av dina uppgifter av skäl som härrör från din särskilda situation. Om det rör sig om en invändning mot databehandling för den direkta annonsen har du en allmän invändningsrätt, vilken också genomförs utan att du behöver ange orsakerna till oss.  

Om du vill utöva din rätt till återkallande eller invändning är det tillräckligt att skicka ett informellt meddelande till ovan nämnda kontaktuppgifter..

Du har rätt att klaga till den tillsynsmyndighet som vi är ansvariga emot. Du kan hävda denna rättighet via en tillsynsmyndighet i den medlemsstat där du är bosatt, din arbetsort eller platsen för den påstådda överträdelsen. I Berlin, huvudkontoret för OUTFITTERY, är den ansvariga tillsynsmyndigheten:

Berliner Beauftragte für Datenschutz und Informationsfreiheit, Maja Smoltczyk
Friedrichstr. 219
10969 Berlin

 

Då och då kan vi uppdatera denna dataskyddspolicy, till exempel när vi anpassar vår webbplats eller app eller ändrar våra juridiska krav.


Version: 1.1/Från och med: juni 2018